Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης ληστείας, που διαπράχθηκε σε περίπτερο, στην Πάφο, τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2023.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, για δύο 26χρονους και ένα 27χρονο, που συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων και άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 21 ετών, που συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Η ληστεία διαπράχθηκε γύρω στις 3.30π.μ. της 8ης Μαρτίου, όταν δύο άνδρες, που είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους με κουκούλα, εισήλθαν σε περίπτερο στη Χλώρακα. Κρατώντας ρόπαλα στα χέρια, οι άγνωστοι προχώρησαν προς το ταμείο, από το οποίο άρπαξαν τα χρήματα και ακολούθως εξήλθαν του περιπτέρου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο τους ανέμενε και εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε αρχικά μαρτυρία εναντίον 27χρονου κατοίκου Πάφου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο 27χρονος, συνελήφθη το απόγευμα της 8ης Μαρτίου, δυνάμει του δικαστικού εντάλματος, ενώ χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Από περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία για άλλους δύο 26χρονους, επίσης κάτοικους Πάφου, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη το μεσημέρι χθες και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο δεύτερος συνελήφθη γύρω στις 9.30μ.μ. χθες. Της σύλληψής, ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου εντοπίστηκαν άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 21 και 22 ετών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, για τα οποία οι τρεις ένοικοι του διαμερίσματος, δεν έδωσαν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους. Ως εκ τούτου και οι τρεις συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.