Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με 10 υποτροφίες στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας σε γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν αυτά τα επαγγέλματα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η κυβέρνηση. Αυτό διαμήνυσε σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η  Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, αφού όπως είπε σε αυτούς τους τομείς υπάρχει υποεκπροσώπηση του γυναικείου φύλου.

Το φετινό έτος είναι αφιερωμένο στην καινοτομία και στην τεχνολογία με φόντο και την υποεκπροσώπηση των γυναικών που υφίστανται σε αυτά τα επαγγέλματα

Μακρύς ο δρόμος για ισότητα

Με το βλέμμα στραμμένο στους σημαντικούς αγώνες και τις θυσίες για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην κοινωνία η πολιτεία οφείλει να αγωνίζεται για εξέλιξη των δικαιωμάτων καθώς και για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Η κυρία Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της πολιτείας για ίσα δικαιώματα των γυναικών, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Κύριος στόχος ανέφερε η κ. Χριστοδούλου είναι να δουλέψουμε όλοι ώστε να εμπεδωθεί η κουλτούρα της αρχής της ισότητας.

Αναφερόμενη στις δράσεις της πολιτείας είπε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο θεσμός του Επιτρόπου της Ισότητας των Φύλων ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε ολιστικά προς την σωστή κατεύθυνση για όλες τις δράσεις. Είναι πολιτική προτεραιότητα και του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να θεσμοθετηθεί η Επίτροπος Ισότητας με στόχο τον συντονισμό την παρακολούθηση και εφαρμογή δράσεων οριζόντια σε όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης σε συνεργασία με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία, ανέφερε καταλήγοντας η κ. Χριστοδούλου.

Το μήνυμα της Επιτρόπου για την σημερινή ημέρα

Στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την σημερινή μέρα είπε «είναι ένα θέμα που επιτέλους πρέπει να λάβουμε σοβαρά, είναι ένα κοινωνικό ζήτημα, έχουν κερδηθεί πολλά διαχρονικά από τις μάχες των γυναικών, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», τόνισε η κ. Χριστοδούλου.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον πλανήτη για τα θέματα ισότητας των φύλων είναι η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ότι η «η ισότητα των φύλων απέχει 300 χρόνια»

Σήμερα γιορτάζουν όλες οι γυναίκες του κόσμου, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα, η αδελφή. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις υπέροχες γυναίκες εκεί έξω σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε όλες εκείνες που μας εμπνέουν, μας δίνουν κίνητρο, σε αυτές που αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία.