Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η παρατηρητικότητα αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός καθήκοντος, αλλά και οι άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας, οδήγησαν στη σύλληψη 35χρονου, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με δύο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, μεταξύ των ημερομηνιών 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2023. Μετά τη σύλληψη του 35χρονου, φαίνεται να οδηγούνται προς εξιχνίαση, άλλες τέσσερις υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.30π.μ. χθες, αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, εντόπισε και αναγνώρισε τον 35χρονο καταζητούμενο, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε άλλο πρόσωπο, στο δρόμο Πλατρών – Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος, είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο, στις 2 Μαρτίου 2023, σε Αστυνομικό Σταθμό, της Λεμεσού.

Μετά την σχετική ειδοποίηση από το μέλος της Αστυνομίας, κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικά περίπολα, τα οποία μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή. Αφού εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα, έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα.

Στην προσπάθεια του οδηγού του ύποπτου οχήματος να διαφύγει, συγκρούστηκε και με αστυνομικό όχημα προκαλώντας ζημιές. Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του, μέχρι που απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός, με αποτέλεσμα προσκρούσει σε χωμάτινο ανάχωμα και να ακινητοποιηθεί.

Οι δύο ύποπτοι, εξήλθαν του οχήματος και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανέκοψαν τον 35χρονο, ενώ ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ύποπτοι, όπου εντοπίστηκαν διάφορα εργαλεία και χαλκοσωλήνες, για τα οποία ο 35χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος, φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς δύο περιοχές, όπου βρίσκονταν κρυμμένα δύο αυτοκίνητα τα οποία είχαν καταγγελθεί ως κλοπιμαία, στις 2 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό. Στο χώρο όπου εντοπίστηκε το ένα εκ των δύο οχημάτων, εντοπίστηκε και μια ηλεκτρογεννήτρια, η οποία φαίνεται να είχε κλαπεί κατά τη διάρρηξη κτηρίου, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 24 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε επίσης τη διάπραξη άλλης μιας υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, η οποία είχε καταγγελθεί στη Λεμεσό, στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Ο 35χρονος συνελήφθη δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων, που εκκρεμούσαν εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς Σταθμούς Γερμασόγιας, Αγίου Ιωάννη και Καλού Χωριού και το Τμήμα Μικροπαραβάσεων συνεχίζουν τις εξετάσεις.