Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γε

Μετά από 15 χρόνια εντατικών συζητήσεων, διαπραγματευτές από περίπου 100 χώρες συμφώνησαν στο περιεχόμενο της διεθνούς συνθήκης για την προστασία των ωκεανών.

«Το πλοίο έφτασε στην ακτή.», ανέφερε η Πρόεδρος της Διάσκεψης του ΟΗΕ, Rena Lee. 

Πρόκειται για ιστορική συμφωνία, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας το 30% των εδαφών και των θαλασσών του πλανήτη έως το 2030.

Λειψυδρία και ξηρασία

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν επιστήμονες για λειψυδρία λόγω ξηρασίας στην Ευρώπη.
Μεγάλη ανησυχία και στις τάξεις των κυβερνήσεων στη Γηραιά Ήπειρο, που επεξεργάζονται σχέδια για αντιμετώπιση των ελλείψεων, που στην Γαλλία εκτιμούν ότι θα οδηγήσουν σε λειψυδρία διαρκείας.
Ο Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της γαλλικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να μπορεί να τα βγάλει πέρα με 40% λιγότερο νερό τα επόμενα χρόνια.

«Κοιτάξτε τις πανοραμικές εικόνες του Reuters από τον ποταμό Ρήνο, στις δυτικές γερμανικές πόλεις Kaub kai Bingen, όπου η στάθμη του νερού είναι ελαφρώς πάνω από το ένα μέτρο. Αποκαρδιωτική η εικόνα και σε λίμνες στη Γαλλία και την Ιταλία», επισήμανε κάτοικος της San Bagio, Elena Corban. 

«Ζω εδώ δεκαοκτώ χρόνια και δεν έχω δει την λίμνη τόσο στεγνή. Ερχόμουν εδώ συνήθως με βάρκα αλλά τώρα μπορώ να περπατήσω.»

«Καίγεται» η Αυστραλία «Παγώνει» η Καλιφόρνια

Στις παραλίες και με βουτιές πέρασαν οι κάτοικοι του Σίδνει και οι τουρίστες την θερμότερη ημέρα των τελευταίων δύο ετών. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Αυστραλίας ξεπέρασε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών, την ώρα που οι πυροσβέστες παλεύουν εδώ και μέρες για την κατάσβεση σαράντα δασικών πυρκαγιών σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία.

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ 

Γράφουν στο χιόνι «Βοηθήστε μας» εγκλωβισμένοι στα βουνά του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.
13 κομητείες στην πολιτεία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω χιονιών εδώ και δύο βδομάδες.

«Είναι χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό. Δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.», ανέφερε γιός εγκλωβισμένων. 

13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την φονική κακοκαιρία που πλήττει την Καλιφόρνια.

Καταιγίδες έχουν προκαλέσει στο μεταξύ τεράστιες καταστροφές στο Τενεσί, την Αλαμπάμα, την Τζόρτζια και τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.