Τηλεόραση Ραδιόφωνο

H αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία «Κυπριακές Αερογραμμές» στα τουρκικά (Kıbrıs Hava Yolları ή KHY), που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση στις 16 Απριλίου, είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δημιουργήθηκε από ορισμένους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε συνεργασία με την Freebird Airlines στην Τουρκία, δήλωσε ο «υπουργός μεταφορών και έργων», Ερχάν Αρικλί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οκ. Αρικλί σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ανέφερε ότι η εταιρεία θα πάρει την «άδειά» της στις 13 Μαρτίου και θα πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση προς την Κωνσταντινούπολη από το νέο «αεροδρόμιο» Τύμπου στις 16 Απριλίου, κάνοντας συνολικά 75 πτήσεις την εβδομάδα σε τρεις προορισμούς, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Έδρα της θα είναι η κατεχόμενη Λευκωσία, προστίθεται.

Το ψευδοκράτος, είπε, δεν έχει συνεργασία με αυτήν την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι όσο περισσότερες αεροπορικές εταιρείες υπάρχουν, τόσο χαμηλότερες θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων και ως εκ τούτου ενθαρρύνουν την συγκεκριμένη εταιρεία. Η KHY, πρόσθεσε, θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα της Freebird Airlines και έτσι θα γίνει μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Σύμφωνα με τον κ. Αρικλί υπάρχουν διεργασίες και για την ίδρυση μιας ακόμη αεροπορικής εταιρείας που θα αρχίσει δρομολόγια από τον Μάιο για την Αττάλεια.