Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόπη Κανάρη.

Από νωρίς στα βαθιά η νέα Υπουργός Υγείας, η οποία όπως η ίδια επισημαίνει σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1, βάζει ψηλά τον πήχη για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και τον έλεγχο και εποπτεία εύρυθμης λειτουργίας του ΓεΣΥ.

Η Πόπη Κανάρη ήδη συνάντησε σήμερα για πρώτη φορά τον ΟΚΥπΥ, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον ΟΑΥ. Όπως ανέφερε η ίδια, «έπρεπε να ακούσω, να αφουγκραστώ τα προβλήματα των διαφόρων εμπλεκομένων στο σύστημα Υγείας».

Χαρακτήρισε ως πρώτιστο μέλημα την ποιότητα υπηρεσιών υγείας. «Ο κάθε πολίτης να έχει ισότιμη συμμέτοχη και περίθαλψη, και θεωρώ ότι η πρόσβαση τους πρέπει να είναι ισότιμη σε κάθε δείγμα περίθαλψης που μπορεί να προσφέρει αυτό το κράτος» σχολίασε χαρακτηριστικά η νέα Υπουργός.

Εστίασε παράλληλα στην ανάγκη βελτίωσης των μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης υπηρεσιών, και «που όλα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν δομές μέσα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης» σημείωσε η Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείσα αναφορικά με το ΓεΣΥ, απάντησε ότι «ως φιλοσοφία πολεμήσαμε να δημιουργηθεί, και ως αρχιτεκτονική πολεμήσαμε να στηθεί. Είμαι υπέρ του ΓεΣΥ, και σίγουρα αν δεν εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του, το κράτος θα έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, και η οικονομία μας σοβαρότατες επιπτώσεις», ανέφερε η κα Κανάρη.

Ενώ ξεκαθάρισε πως οι οποιεσδήποτε βελτιωτικές κινήσεις δεν θα στρέφονται ενάντια στη φιλοσοφία του Συστήματος και της νομοθεσίας.