Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξφτ

Στην τελευταία τους κατοικία οδηγήθηκαν ο Κυπριανός Παπαϊωάννου και η Αναστασία Αδαμίδου, που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δύο νέοι γεμάτοι όνειρα, που «κόπηκαν» στις ράγες του μοιραίου τρένου.

Ο Κυπριανός μπήκε στο φως…

Εν σκηναίς δικαίων αναπαύεται από σήμερα η ευγενής ψυχή του Κυπριανού Παπαϊωάννου.

Στις δέκα το πρωί ψάλθηκε η εξόδιος ακολουθία του 23χρονου θύματος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην γενέτειρα του Αυγόρου, προϊσταμένου του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, συμπαραστατουμένου από τους επισκόπους Λήδρας και Αμαθούντος και δεκάδων ιερωμένων.   

Ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας άσπρα μπαλόνια εκατοντάδες συγχωριανοί του, φίλοι του από τα σχολικά του χρόνια στο Μουσικό Λύκειο Φώτη Πίττα στο Φρέναρος, συμφοιτητές του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και νεαροί έφεδροι καταδρομείς με τους οποίους υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία, φέροντας τα πράσινα μπερέ τους και παραταγμένοι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, απηύθυναν το ύστατο χαίρε σε ένα νέο για το οποίο, όσοι τον γνώρισαν προσωπικά, αναφέρουν ότι αποτελούσε υπόδειγμα χαρακτήρα ανθρώπου και παράδειγμα φωτεινό.

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος του πατέρα του, πατρός Χριστόδουλου μνημείο αγάπης και συγχώρεσης.

Πατέρας Κυπριανού

«Μαρτυρικά μπήκες στο χώρο του φωτός του Θεού. Γιέ μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου, τα αδέλφια σου και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Όμως τα ανθρώπινα παρέρχονται. Εσύ μπήκες στο φως και ως τέτοιο πρέπει να σε αντιμετωπίζουμε. Στα λευκά σε θρηνούμε σήμερα και στην προσευχή μας πανηγυρίζουμε». 

Ενώ εξίσου συγκλονιστικά τα όσα ανέφερε λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος. 

«Eν ονόματι του Κυπριανού  που ήταν ευαίσθητος και δεν έβλαψε κανένα και ποτέ δεν θέλω να βλαφτεί ποτέ γιατί κάποιοι θέλουν να βγάλουν το άχτι και τον πόνο τους σε κάποιους που έκαναν λάθη ανθρώπινα, ας διορθωθεί το σύστημα. Δεν μπορώ να μην συγχωρέσω γιατί ο Κυπριανός συγχωρούσε τους πάντες και ένας χριστιανός δεν μπορεί να κρατά μέσα του τέτοια πράγματα. Δυσκολεύει την ψυχή του ανθρώπου όταν κρατάς κακίες. Η συγχώρεση ελευθερώνει και παρηγορεί». 

 Η κηδεία του φοιτητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, τελέστηκε δημοσία δαπάνη και σε αυτήν παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μέλη της κυβέρνησης του, η πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, οι αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, δήμαρχοι και κοινοτάρχες, εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων.

«Αντίο» στο κορίτσι του Πάσχα…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην  Κάτω Πάφο, και η κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας από την Πάφο Αναστασίας Αδαμίδου, η οποία χάθηκε στην φονική σύγκρουση των τρένων στα Τεμπη. Η οικογένεια, οι συγγενείς, συμφοιτητές και φίλοι της, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν την Αναστασία, η οποία έχασε τόσο άδικα τη ζωή της, μαζί με δεκάδες άλλους νέους, ενώ ένα μεγάλο «γιατί» εξακολουθεί να βρίσκεται στα χείλη όλων.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς της Αναστασίας  που έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Στους επικήδειους λόγους τους, η αδελφή, ο θείος, και οι φίλες της αποχαιρέτησαν το γελαστό κορίτσι, το Κορίτσι του Πάσχα, όπως την αποκαλούσαν, καθώς γεννήθηκε ανήμερα Κυριακή του Πάσχα, με την υπόσχεση  ότι θα είναι πάντοτε στη σκέψη τους και θα παραμείνει ζωντανή για πάντα στις καρδιές και στο μυαλό τους.

Την Αναστασία Αδαμιδου, άριστη  απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησαν και οι καθηγητές της .

 «Αγαπημένη μας  Αναστασία, εμείς οι καθηγητές σου δεν θα αφήσουμε να ξεχαστείς , θα είσαι πάντα μέλος  της μεγάλης μας οικογένειας. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το πέρασμά σου από τη ζωή ήταν τόσο σύντομο. Η εικόνα σου, η ομιλία σου, ο χαρακτήρας σου, το χαμόγελό σου, η αισιοδοξία σου, η κριτική ματιά σου, και όλα τα όμορφα στοιχεία της προσωπικότητάς σου θα είναι πάντα στη σκέψη μας .Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και με απέραντη εκτίμηση».

Η Αναστασία μετά την αποφοίτηση της  από την Οδοντιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη, συνέχιζε τις σπουδές της, προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο στην προσθετική οδοντιατρική.

Στις 28 Φεβρουαρίου επέστρεψε στην Αθήνα από τη Βουλγαρία, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία επιστήθιας φίλης της  και από εκεί πήρε το τρένο για την Θεσσαλονίκη, όπου δεν έμελλε να φτάσει ποτέ.

Στην κηδεία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς , ο Υπουργός Άμυνας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πρόεδροι κομμάτων, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι.

κηδεία Κυπριανού