Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξτφ

Η ζωή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει παγώσει.

Θλίψη και πόνος για τα δώδεκα νέα παιδιά, για τους δώδεκα φοιτητές, που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Ανάμεσα τους ο Κυπριανός Παπαϊωάννου από το Αυγόρου και η Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο. 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θέλοντας να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των «παιδιών» του που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, προχώρησε σε μια συγκινητική κίνηση. Με ψήφισμα η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τους οικείου του 23χρονου Κυπριανού, αλλά και τη συγγνώμη της για λογαριασμό όσων στέρησαν τη νιότη του με τις εγκληματικές τους πράξεις, 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

«Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε επίσης να προτείνει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη θέσπιση μιας υποτροφίας για έναν ή μία Κύπριο/α νέο/α που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στη μνήμη του Κυπριανού».

Εκπρόσωπος της Νομικής Σχολής θα παραστεί αύριο και στην κηδεία του άτυχου φοιτητή, όπου και θα προσφέρει ποσό τριακοσίων ευρώ για αποπεράτωση των έργων συντήρησης στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, εις μνήμη του Κυπριανού.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του και στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται».

Το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει στο πένθος 

Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων στα Τέμπτη, προχώρησε σε φωταγώγηση του Υπουργείου με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Υπουργείο Παιδείας 

«Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου και όλο το προσωπικό του Υπουργείου, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη για την ανείπωτη αυτή τραγωδία και συμπάσχουν με τον λαό της Ελλάδας. Εκφράζονται ειλικρινή συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων θυμάτων».

Το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει επίσης τη διεξαγωγή αιμοδοσίας εις μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.