Τηλεόραση Ραδιόφωνο
8ιθ

Πέντε μέρες μετά το τραγικό  δυστύχημα στα Τέμπη  οι σοροί του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου, επέστρεψαν στην Κύπρο.

Οι δυο νέοι επαναπατρίστηκαν για να ανταμώσουν ξανά με τους δικούς τους ανθρώπους για την τελευταία πράξη του δράματος.  

Ο 23χρονος Κυπριανός και η 24χρονη Αναστασία, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικαστικών ζητημάτων, έφτασαν με προγραμματισμένη πτήση από τη Θεσσαλονίκη γύρω στις έξι το απόγευμα.

Στο ίδιο αεροπλάνο και η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή.

Με οδηγίες του προέδρου της δημοκρατίας κατά την άφιξη των σορών παρίσταντο ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός κοινωνικής πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

«Συντετριμμένη είναι η Κύπρος για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, για τον αδόκητο χαμό των παιδιών της και όλων των θυμάτων που επέβαιναν της τραγικής αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα. Η θλίψη είναι μεγάλη, ασύλληπτη. Η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών και των οικείων των αδικοχαμένων θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια μικρή ένδειξη της συμπαράστασης μας. Αιώνιας ας είναι η μνήμη τους», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Η σορός του Κυπριανού μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, όπου στις οκτώ άρχισε ολονύχτια θεία λειτουργία εκεί όπου διακονεί ο ιερέας πατέρας του και ο ίδιος έψελνε.

Αύριο το τελευταίο αντίο…

Η τελευταία πράξη του δράματος για τους δυο φοιτητές θα γραφτεί αύριο.

  Στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί η εξόδιος Ακολουθία για τον 23χρονο φοιτητή της Νομικής, Κυπριανού Παπαϊωάννου, από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου  και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πατέρας του άτυχου φοιτητή  πατήρ  Χριστόδουλος.

Οικογένεια Κυπριανού Παπαϊωάννου 

«Παράκληση της οικογένειας όπως στην εξόδιο ακολουθία να παραστούμε όλοι με λευκά ρούχα. Αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμη της Ψυχής του Κυπριανού μας.»

Το τελευταίο αντίο στην Αναστασία θα πουν φίλοι και συγγενείς από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων στην Πάφο στις δυο το μεσημέρι.

Οικογένεια Αναστασίας Αδαμίδου 

«Η οικογένεια δεν θα δεχτεί συλλυπητήρια. Παράκληση της είναι όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.  

Στις κηδείες των δύο νέων οι οποίες θα γίνουν δημοσία δαπάνη θα παραστούν αύριο ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Να αναφερθεί ότι παράκληση των δύο οικογενειών να υπάρξει σεβασμός από τα Μέσα Ενημέρωσης της ιδιωτικότητας των στιγμών.