Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο πολιτισμός δεν τυποποιείται και δεν καλουπώνεται, ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής επίσκεψη στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού με σκοπό τη γνωριμία με το προσωπικό του Τμήματος, αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στο Τμήμα, ο Υφυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δρα Νάντια Στυλιανού και την Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό Δρα Έλενα Χριστοδουλίδου, ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με το προσωπικό του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

Μετά την επίσκεψή του στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι ξεκίνησε σήμερα σειρά επαφών με τους ανθρώπους του Υφυπουργείου ώστε να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των ζητημάτων που συνθέτουν, από πλευράς της Κυβέρνησης τη διαχείριση του Πολιτισμού.

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Πολιτισμός δεν τυποποιείται, δεν καλουπώνεται και δεν τακτοποιείται. Διότι Πολιτισμός είναι η τέχνη της φύσης να δημιουργεί ελεύθερα και η δεινότητα του ανθρώπου στην ευτυχία». Έκανε αναφορά στον ποιητή Κώστα Μόντη, ο οποίος είπε ότι «ακούμε συχνά για το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε χώρας, μα δεν ακούσαμε ποτέ για καμιά χώρα ποιος είναι ο κατά κεφαλήν πολιτισμός της. Ποια είναι η κατά κεφαλήν ευτυχία της».

«Κι εμείς σε αυτό στοχεύουμε. Να φτιάξουμε μία εποχή όπου ο Πολιτισμός να γεννά πολιτική και η πολιτική, ελευθερία! Τη χρειάζεται ο τόπος, την επιθυμούμε εμείς και είναι απόλυτη ανάγκη για τα παιδιά μας», κατέληξε.

Οι επόμενες επισκέψεις του Υφυπουργού Πολιτισμού

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του και με στόχο την πλήρη ενημέρωσή του για τη λειτουργία, τους στόχους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα του Υφυπουργείου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί προσεχώς την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας.

Ακολούθως, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους Οργανισμούς που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (ΘΟΚ, ΙΣΟΚ, Μουσείο Κώστα Αργυρού, Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 και το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Περιοχών). Τέλος, εν όψει της ένταξης του Τμήματος Αρχαιοτήτων την 1η Ιουλίου 2023 στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη γνωριμίας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα έχει παράλληλα και συναντήσεις με οργανωμένους φορείς, σύνολα αλλά και δημιουργούς και επαγγελματίες του πολιτισμού με σκοπό να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.