Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς έδωσαν τέσσερα διαφορετικά στελέχη της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα σχετικά με το πόσοι είναι οι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία που κατέφυγαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα. Ο τ/κ Τύπος αλλά και η αντιπολίτευση επικρίνουν γι’ αυτό την «κυβέρνηση».

Στις 24 Φεβρουαρίου και μετά από συνεχή δημοσιεύματα, ο «υπουργός εργασίας», Χασάν Τατσόϊ είχε πει πως οι σεισμόπληκτοι ήταν 3.800, χθες ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ σε συνέντευξη Τύπου για τις συνέπειες του σεισμού δήλωσε ότι οι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία είναι 1500, για 1497 σεισμόπληκτους που έχουν καταγραφεί μέχρι χθες μίλησε ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Οζτουκλέρ ενώ ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ είπε ότι πρόκειται για 5.000 άτομα. Ο δε «δήμαρχος» Κερύνειας, Μουσταφά Σενκιούλ ανέφερε επίσης χθες ότι στο «δήμο» του έχουν προσφύγει για βοήθεια 1800 άτομα.

Ούτε να μετρούν καλά δεν ξέρουν, ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερxιουρμάν στα ΜΚΔ ενώ ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι έγραψε ότι η «κυβέρνηση» διαταράσσει και πάλι την κοινωνική ηρεμία με αντιφατικές δηλώσεις και διερωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια διοίκηση, μια τέτοιο «κυβέρνηση».

Από το Καχραμάνμαρας όπου μετέβη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο σεισμός είναι η καταστροφή του αιώνα, η «τδβκ» έχασε «35 παιδιά μας, τα 24 μέλη της ομάδας βόλεϊ» και πως στο ψευδοκράτος αυτή τη στιγμή «φιλοξενούνται περίπου 5000 σεισμόπληκτοι».