Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Σε μια ευημερούσα κοινωνία ο πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και προσβλέπουμε σε μια παραγωγική θητεία και μια ειλικρινή συνεργασία με τα ΜΜΕ γιατί αυτή είναι η αποστολή μας, είπε την Τετάρτη ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τελετή παράδοσής/παραλαβής από τον προκάτοχό του Μάριο Πελεκάνο, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζοντας τη θλίψη της Κύπρου και τη συμπαράστασή της, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για μαύρη μέρα και μαύρο ξημέρωμα, έκανε λόγο και ο προκάτοχός του Μάριος Πελεκάνος, λέγοντας ότι με  συγκλονισμό παρακολουθούμε από το πρωί τις εξελίξεις και τον τραγικό απολογισμό, ευχόμαστε κουράγιο και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Λετυμπιώτης ευχαρίστησε τον κ. Πελεκάνο γιατί, όπως είπε, τις τελευταίες μέρες δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα «για να μπορέσει να μας καθοδηγήσει στο να μπορέσουμε να μεταβούμε και εμείς και να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας και αυτό είναι ενδεικτικό του ήθους του».

Του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του βήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα μας ανεχτεί και τις επόμενες μέρες και θα έχουμε μια συνεργασία».

Ο νέος ΚΕ είπε ότι σε μια ευημερούσα κοινωνία ο πολίτης πρέπει και οφείλει να είναι ενημερωμένος και αυτή είναι η αποστολή τους, προσβλέποντας σε μια διαρκή και ειλικρινή συνεργασία με τα ΜΜΕ, που θα είναι ωφέλιμη.

Ανέφερε ότι είναι καλοδεχούμενη  η κριτική, όπως είπε και ο ΠτΔ και όπως το έχει αποδείξει, λέγοντας ότι «τη θέλουμε, την επιζητούμε, θέλουμε να ακούμε προτάσεις, εισηγήσεις, ξεκινάμε αυτό το μεγάλο ταξίδι και τη μεγάλη αποστολή γνωρίζοντας ότι αν δουλέψουμε συλλογικά μόνο να κερδίσουμε έχουμε και μόνο η κοινωνία μπορεί να βγει κερδισμένη».

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στην εποχή της πληροφορίας είναι ύψιστη η δική τους συλλογική ευθύνη να παρέχουν σε όλους τους πολίτες την απαραίτητη πληροφορία, έγκυρα και έγκαιρα.

Ο κ. Λετυμπιώτης εκ μέρους και της αναπληρώτριας ΚΕ και του διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΠτΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.

«Η εμπιστοσύνη συνεπάγεται ευθύνη, η ευθύνη συνεπάγεται υπευθυνότητα και η υπευθυνότητα συνεπάγεται πολύ σκληρή δουλειά. Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι θα είμαστε ακούραστοι και άοκνοι θα εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ταξίδι ξεκινά πολύ ελπιδοφόρα και αισιόδοξα σημειώνοντας ότι από όσα άκουσε από τον προκάτοχό του «το προσωπικό, οι λειτουργοί του ΓΤΠ που θα μας πλαισιώνουν και όσοι είναι στο Προεδρικό και όσοι στηρίζουν αυτή  την προσπάθεια είναι και άξιοι και ικανοί και αυτό μας προκαλεί ικανοποίηση και ευελπιστούμε σε μια πολύ παραγωγική θητεία». 

Σε ερώτηση αν θα επανέλθουν οι καθημερινές ενημερώσεις του Τύπου από τον ΚΕ, ο κ. Λετυμπιώτης είπε όποιες εισηγήσεις έχουν τα ΜΜΕ είναι καλοδεχούμενες.

Ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα, από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουν επαφές με λειτουργούς των ΜΜΕ, για να ακούσουν εισηγήσεις και να τις καταγράψουν. «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει θέληση και βούληση για να είναι και η δική σας η δουλειά όσο πιο εύκολη, και άμεσα και έγκαιρα και από εμάς να υπάρχει αυτή η επικοινωνία», ανέφερε.

Ο ΚΕ είπε ότι «μπορούμε να αξιοποιήσουμε και την τεχνολογία, μας δίνει δυνατότητες, φτάνει να υπάρχει αυτή η καλή διάθεση. Περίοδο χάριτος δεν θέλουμε, αλλά μια κατανόηση απλά ότι και εμείς σε αυτό δεν έχουμε την εμπειρία αλλά έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά και άμεσα θα καλύψουμε τα κενά».

Ανέφερε ότι θα προγραμματιστούν και συναντήσεις με τον Τύπο για ανταλλαγή απόψεων.

«Να μην παρθούν αποφάσεις άμεσα, αλλά θα παρθούν μαζί με εσάς συλλογικά για να είναι και το δικό σας έργο πιο εύκολο και η δική μας θητεία πιο παραγωγική», ανέφερε ο νέος ΚΕ.

Η Κυβέρνηση αφήνει πίσω της ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο, είπε ο Πελεκάνος

Παραδίδοντας το Γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο απερχόμενος Εκπρόσωπος συνεχάρη τη νέα Κυβέρνηση, τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα νέα στελέχη της Κυβέρνησης και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν και ειδικά στον διάδοχό του, την αναπληρώτρια ΚΕ και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ καλή δύναμη στο απαιτητικό πόστο που αναλαμβάνουν.

Ο κ. Πελεκάνος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τιμή, την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που του έδωσε να υπηρετήσει τον τόπο του και μια Κυβέρνηση, «η οποία αφήνει πίσω της ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο, μια ανθεκτική και εύρωστη οικονομία και μια τεράστια παρακαταθήκη που είναι το εθνικό σχέδιο Κύπρος – Το Αύριο».

Ευχαριστίες εξέφρασε προς όλη τη δημοσιογραφική κοινότητα με την οποία έχει συνεργαστεί στενά τους τελευταίους 20 μήνες, για τον κοινό στόχο της έγκυρης, έγκαιρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των συμπολιτών μας.

Ο κ. Πελεκάνος ευχαρίστησε τα μέλη του γραφείου του, όλους τους συνεργάτες του , τους συναδέλφους Υπουργούς και όλα τα στελέχη της απερχόμενης Κυβέρνησης, αλλά και τον κάθε συνεργάτη του κάθε Υπουργείου με τον οποίον ή την οποία είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διευθύντρια και το προσωπικό του ΓΤΠ για τη συνεργασία, καθώς και τα στελέχη και τα μέλη του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη, τους Αστυνομικούς του, τα μέλη της φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και το κάθε μέλος του προσωπικού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η  Διευθύντρια του ΓΤΠ Αλίκη Στυλιανού είπε ότι είναι μια σημαντική μέρα σήμερα και για τη δημοκρατία, αλλά και για το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Όλο το προσωπικό και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είναι εδώ για να σας καλωσορίσουμε, για να σας δουν και να σας ακούσουν. Να διαβεβαιώσουμε ότι όπως πάντοτε είμαστε δίπλα από τα ΜΜΕ, να τους στηρίξουμε, να τους παρέχουμε πληροφόρηση, έτσι ώστε να λειτουργεί μια Δημοκρατία, όπως χρειάζεται ο κόσμος», ανέφερε.