Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Άλλο ένα περιστατικό παραμέλησης ασθενούς σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ καταγγέλλει ο γεροντολόγος Μάριος Κυριαζής.

Στη φωτογραφία που ανάρτησε ο ιατρός στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και την οποία ο ΑΝΤ1 δεν δημοσιεύει, αφού το περιεχόμενό της, ακόμη και αλλοιωμένο, μπορεί να ενοχλήσει, απεικονίζεται ασθενής η οποία φέρει πληγές κατακλίσεων στο κορμί της.

Τέτοιες πληγές προκαλούνται κυρίως σε αποδυναμωμένους ασθενείς οι οποίοι παραμένουν στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο γεροντολόγος Μάριος Κυριαζής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό είπε «Αυτό είναι κάτι που κατ΄εμένα δείχνει το επίπεδο φροντίδας σε κάθε νοσηλευτήριο και στέγη που όταν δεν φροντίζεις των ηλικιωμένο σωστά αναπτύσσει αυτές τις πληγές. Όταν συνεχίζεις να μην τον θεραπεύεις σωστά αυτές οι πληγές χειροτερεύουν, μολύνονται και δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα.» 

Όπως καταγγέλλει ο ιατρός, η ασθενής παρέμεινε στο νοσηλευτήριο για έξι βδομάδες και αφού έλαβε εξιτήριο μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης όπου το προσωπικό και η οικογένειά της διαπίστωσαν ότι φέρει τις πληγές αυτές.

Ο κ. Κυριαζής πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «Εκείνο που είναι παράξενο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά στα έγγραφα του νοσοκομείου ότι είχε αυτή την κατάσταση. Αναφέρονται οι άλλες ασθένειες που είχε ενώ κατ’ εμένα αυτό θα έπρεπε να αναφερθεί πρώτο γιατί χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Τώρα η ασθενής ενδεχομένως να χρειαστεί επέμβαση από ειδικό χειρούργο.»

Ο ΟΚΥπΥ, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 δεν έχει ενώπιον του καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό.