Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Έλον Μάσκ

Με καθαρή περιουσία ύψους 187,1 δισ. δολαρίων, ο Έλον Μασκ βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Αφήνει έτσι στην δεύτερη θέση τον μεγιστάνα που βρίσκεται πίσω από τον πανίσχυρο όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία είναι 185 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μασκ είχε κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα το 2021, εκθρονίζοντας τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η τριάδα των Μασκ, Αρνό και Μπέζος εναλλάσσεται συχνά στην κορυφή της λίστας του Bloomberg.

ΘΗ

Ο Αρνό είχε ρίξει πέρυσι τον Μασκ από τον «θρόνο» του, καθώς έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του λόγω της «βουτιάς» των μετοχών της Tesla. Μάλιστα η απώλεια προσωπικής περιουσίας τον έβαλε στο Γκίνες, καθώς έχασε περίπου 182 δισ. δολάρια (173 δισ. ευρώ) από τον Νοέμβριο του 2021. «Αν και το ακριβές ποσό είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί, οι συνολικές απώλειες του Μασκ ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων, του Ιάπωνα επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον», έγραφε το Γκίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr