Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες έχουν τραυματισθεί μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την τουρκική επαρχία της Μαλάτια προκαλώντας την κατάρρευση κτιρίων, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (Afad).

«Ενας συμπολίτης μας δυστυχώς έχασε την ζωή του, 69 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουνούς Σεζέρ. Ωστόσο το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Arabiya ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Περί τα τριάντα κτίρια κατέρρευσαν από την σημερινή μετασεισμική δόνηση.

Πατέρας και κόρη θαμμένοι στα ερείπια

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ένας πατέρας και η κόρη του που προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν προσωπικά αντικείμενα στο σπίτι τους είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια του ενός από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

«Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η Afad στο Twitter.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Afad.

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε 44.374 , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, κατέστρεψε 170.000 κτίρια σε 11 τουρκικές επαρχίες και έπληξε και την γειτονική Συρία.

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν επικρίνει έντονα τους εργολάβους για τη χρήση άθλιων υλικών και τη μη συμμόρφωση με τους κατασκευαστικούς κώδικες.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σχέδια για την ανοικοδόμηση 270.000 κατοικιών στις κατεστραμμένες επαρχίες εντός ενός έτους.

 

Πηγή: in.gr