Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Νωρίς το πρωί και τα κακοποιά στοιχεία έδρασαν και πάλι θέτοντάς το στόχαστρο τους τις εγκαταστάσεις γυμνασίου στον Ύψωνα στην Λεμεσό.

Αφού πρώτα έσπασαν τσάμι αίθουσας ακολούθως προσπάθησαν να την παραδώσουν στις φλόγες.

Σύμφωνα με την Λειτουργό του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, «στις 09:15 σήμερα το πρωί ήχησε το σύστημα συναγερμού στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο μέλη της σχολικής εφορείας καθώς και μέλη της αστυνομίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν θέσει φωτιά στην αίθουσα των καθηγητών του σχολείου».

Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία τους σχολείου.

Όπως ανέφερε η κα Κωνσταντίνου, «με την αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους και σπάσιμο τζαμιών σε διάφορες αίθουσες. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν φαίνεται ότι οι δράστες έσπασαν τζάμι της αίθουσας των καθηγητών και πιθανόν  να έριξαν εντός αυτής εύφλεκτη ύλη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά η οποία κατασβέστηκε από τα μέλη της σχολικής εφορείας πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» .

Από την σκηνή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις . Ανάμεσα σε αυτά και ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη.