Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ταταρ ερντογαν

Η Τουρκία, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μεγάλων σεισμών, επιθυμεί να μεταφέρει στο μέλλον τις εμπειρίες της σε θέματα διαχείρισης καταστροφών στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χθες συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ουνάλ Ουστέλ, στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τη συνάντηση, ο κ.Τατάρ προέβη σε δηλώσεις στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του για τους Τουρκοκύπριους που έχασαν τη ζωή τους στους φονικούς σεισμούς. Από την πλευρά του,ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μετέφερε τα συλλυπητήρια της κοινότητας του στον Τούρκο Πρόεδρο.

Σημειώνοντας ότι στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο «πρέσβης» Μετίν Φεϊζίογλου, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η ηγεσία του στο μέτωπο των μεγάλων σεισμών.

Αναφέροντας ότι σχεδόν 3.500 άνθρωποι από τις σεισμογενείς περιοχές έχουν φτάσει στα κατεχόμενα και ότι τα παιδιά αυτών των οικογενειών θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε σχολεία των κατεχομένων, ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι «είπα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις».

Υπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται επίσης σε σεισμογενή ζώνη, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι στα κατεχόμενα ακολουθεί επιθεώρηση της ανθεκτικότητας κτιρίων. «Μετά την επούλωση των πληγών στη μητέρα πατρίδα, η Τουρκία επιθυμεί να μεταφέρει τις εμπειρίες της, προκειμένου να ενισχυθούν οι αρμόδιοι θεσμοί και οργανισμοί στην 'τδβκ' σε θέματα διαχείρισης καταστροφών», πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης.