Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΕΠΑΚ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν εντός της μέρας και οι άλλοι τρεις νεαροί που τελούν υπό κράτηση σε σχέση με  την υπόθεση της ομοφοβικής επίθεσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της φοιτητικής ένωσης του ΤΕΠΑΚ με προσκεκλημένη την οργάνωση ACCEPT- ΛΟΑΤΚΙ την Τετάρτη.

Οι τρεις τους, 24, 25 και 26 ετών, όπως και οι άλλοι δύο νεαροί  που απολύθηκαν χθες το βράδυ, ανακρινόμενοι προέβαλαν ισχυρισμούς οι οποίοι και αξιολογούνται από τους ανακριτές.  Εναντίον τους δεν εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία, τουλάχιστον προς το παρόν, που να δικαιολογεί ποινική τους δίωξη.

Η ανακριτική ομάδα, που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Λεμεσού, συνεχίζει τις έρευνες, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.  Στα πλαίσια των ερευνών αξιολογείται υλικό από κλειστά κυκλώματα της περιοχής καθώς και μαρτυρίες.

Καθολική καταδίκη της επίθεσης

Η ομοφοβική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ καταδικάστηκε από ολόκληρη σχεδόν την κυπριακή κοινωνία, τον εκλελεγμένο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, την πρόεδρο της Βουλής, την Επίτροπο Δικοικήσεως, κόμματα, οργανωμένα σύνολα και φορείς.

ίΣύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα ύποπτα πρόσωπα φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, με πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο, περιέλουσε τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα.

Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός φοιτητή που βρισκόταν στην εκδήλωση, ηλικίας 21 ετών, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Ο 21χρονος φοιτητής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύματα και εκδορές στο σώμα του, έτυχε των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, και αδικήματα σχετικά με τον περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο.