Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός Βρυώνης

Νέος Μητροπολίτης Πάφου ο Τυχικός Βρυώνης.

Η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε σήμερα (23/02) το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν στην Πάφο την περασμένη Κυριακή και εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία, σχεδόν ομόφωνα τον Αρχιμαδρίτη Τυχικό Βρυώνη και Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πάφου στο μητροπολιτικό θώκο.

Όπως δήλωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, «εκ της ψηφοφορίας νέος μητροπολίτης Πάφου αναδείχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης  διά ψήφων 15 έναντι ενός του Αρχιμανδρίτη Ιωάννου Ιωάννου».

Στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογή του ο νέος Μητροπολίτης Πάφου ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο και τον κλήρο που τον επέλεξαν.   

Το μήνυμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 16:00 το απόγευμα στον Παλαιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία 

Σύμφωνα με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, «το απόγευμα της 12ης Μαρτίου 2023 και ώραν 16η θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πάφου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου Πάφου».

Στις μητροπολιτικές εκλογές της Κυριακής ο Τυχικός Βρυώνης έλαβε το 50% των ψήφων, ενώ το τριπρόσωπο απάρτιζαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος.

Ο νέος Μητροπολίτης Πάφου, κατά τον κόσμο Μάριος Βρυώνης, γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1981, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Τυχικού, στα Μέσανα της Πάφου.

Είναι το έκτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας Χριστοδούλου και της μακαριστής Φρειδερίκης από Σαλαμιού και τα Μέσανα.

Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας» στη Λευκωσία, και το 2005 άρχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2008 στο τέλος του τρίτου έτους σπουδών χειροτονήθηκε διάκονος, από τον τότε Μητροπολίτη Πάφου και νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, λαμβάνοντας το όνομα Τυχικός.

Δύο χρόνιο αργότερα χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο και προχειρίστηκε σε αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, εκτελώντας και χρέη Πρωτοσυγκέλλου.

Να σημειωθεί ότι στα Μέσανα, τόπο καταγωγής του νέου μητροπολίτη Πάφου, υπάρχει και η μοναδική εκκλησία στην Κύπρο που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Τυχικό.