Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γφ

Την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωσης στο πλαίσιο προσπάθειας τρίτων χωρών να επηρεάσουν τις αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο του πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Ο κ. Τζιόρτζι ήταν ο κοινοβουλευτικός βοηθός του τέως ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος τελεί υπό κράτηση και θεωρείται ο εγκέφαλος του δικτύου διαφθοράς το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να αξιοποιούσαν το Κατάρ και το Μαρόκο για να επηρεάσουν ευρωβουλευτές.

Ο κ. Τζιόρτζι είναι επίσης ο σύντροφος της παυθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, η οποία συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση παρά την επιμονή των δικηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους καθώς το παιδί της ίδιας και του κ. Τζιόρτζι στερείται αυτή τη στιγμή τους γονείς του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, ένα άτομο το οποίο καταγράφεται με τα αρχικά «F. G.» παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να ανανεώσει την προληπτική κράτηση του κ. Τζιόρτζι υπό περιοριστικούς όρους, και με την παρακολούθηση μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Τζιόρτζι μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, οπότε και θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών εντός δύο εβδομάδων. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.