Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΕΠΑΚ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Τη θέση ότι οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στην εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, στο ΤΕΠΑΚ, αποτελούν ακροδεξιά στοιχεία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Νικόλας Τρύφων, καταδικάζοντας το χθεσινοβραδινό περιστατικό. Ανέφερε μάλιστα ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβηκε και τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της  Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου ανέφερε ότι η οργάνωση καταδικάζει το περιστατικό αλλά την ίδια ώρα χαιρετίζει την τοποθέτηση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχει και η στήριξη από το ΤΕΠΑΚ και τους φοιτητές», είπε ο κ.Τρύφων, υποδεικνύοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο μετά από πρόσκληση των ίδιων των φοιτητών/τριών, «που απαιτούν Παιδεία και ανταπόκριση στις ανάγκες τους».

Την ίδια ώρα ανέφερε πως παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της οργάνωσης στο ΤΕΠΑΚ, με αφορμή την Πορεία Υπερηφάνειας 2022, όπου κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και πέταξαν φυλλάδια υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας, όπως είπε.

Υποστήριξε δε ότι «είναι θέσεις και δηλώσεις από ακροδεξιά στοιχεία ή ακόμη και της εκκλησίας, που οδηγούν σε τέτοιες λανθασμένες και άκυρες αντιλήψεις για την κοινωνία που ζούμε ή που θέλουμε να ζούμε» και ότι «η σιωπή και η μη λήψη θέσης, από κάποιους, στη βάση της πραγματικότητας, οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τρύφων ανέφερε ότι, όπως και στο προηγούμενο περιστατικό του Σεπτέμβρη, «είναι δεδομένο ότι είναι ακροδεξιά στοιχεία» και διαμήνυσε ότι η οργάνωση δεν φοβάται και συνεχίσει το έργο της.

«Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να είναι όλοι αποδεκτοί και κανένας να μην ενοχλεί κανένα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «όταν ξέρεις ότι κάνεις το σωστό και ιδιαίτερα για τη νεολαία του αύριο, δεν σε σταματά τίποτα».

Ωστόσο, συνέχισε, «κάποιοι θεωρούν ότι, μέσα σε μια δημοκρατία, μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τα δικά τους πιστεύω σε κάποιους άλλους» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις έρευνες της Αστυνομίας.