Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες Πουρνάρα

Μισή ώρα μετά τις 23:00 το βράδυ και στις διωκτικές Αρχές σημαίνει συναγερμός μετά από πληροφορία για συμπλοκές στο Κέντρο Φιλοξενίας, Πουρνάρα.

Άμεσα αναλαμβάνουν δράση τα μέλη που βρίσκονται στο χώρο, ενώ στην Κοκκινοτριμιθιά σπεύδουν και ενισχύσεις.

Τα επεισόδια κατεστάλησαν και τρεις μετανάστες κατέληξαν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, «οι πληροφορίες μας είναι ότι ήταν 100 πρόσωπα τα οποία προσπάθησαν αυτή τη φορά να επιτεθούν σε άλλη ομάδα άλλης εθνικότητας στο συγκεκριμένο χώρο. Ευτυχώς με την άμεση ανταπόκριση των ομάδων ασφαλείας που βρίσκονται στο σημείο δεν έγινε οτιδήποτε. Στην προσπάθεια αυτή ένα μέλος της ομάδας αυτής έχει τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά».

Οι συμπλοκές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο δηλώνει ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς και ζητά τη λήψη μέτρων.

 Όπως δήλωσε ο Χριστάκης Μελετιές, «αυτά συμβαίνουν καθημερινά. Μπορεί να μην είναι μεγάλα τα επεισόδια  αλλά επεισόδια έχει καθημερινά στο Πουρνάρα. Εντός και εκτός . Και στην γύρω περιοχή. Αυτά τα έργα που ανακοίνωσε ο υπουργός εσωτερικών προχωρούν και η περίφραξη προχωρά . Πιστεύω θα τελειώσει σε ένα με δύο μήνες».

Δύο εκ των τριών συλληφθέντων ηλικίας 45 και 38 ετών οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου και τέθηκαν υπό κράτηση για 6 ημέρες, ενώ ένας ανήλικος, 17 ετών θα οδηγηθεί αύριο, ενώ αναζητούνται οι λόγοι που οδήγησαν στις συμπλοκές.