Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λεμεσός πελλόμασκα.

Το Καρναβάλι στην πόλη της Λεμεσού συνεχίζεται και σήμερα με την καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση της πελλόμασκας και τον χορό της Τρίτης αν και η μέρα έχει και την ιδιαιτερότητά της.

Οι καρνβαλιστές δεν θα εμφανίζονται με συγκεκριμένες μεταμφιέσεις, αλλά με αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις της τελευταίας στιγμής, από αταίριαστα μεταξύ τους ρούχα, ώστε να προκαλούν με τα πειράγματα και τις σκανταλιές τους, το γέλιο και τη διασκέδαση.

Η πελλόμασκα όμως παραπέμπει στην αποκριάτικη κυπριακή παράδοση, όταν στα χωριά και τις κοινότητες οι παλιοί διασκέδαζαν με όποιο ρούχο είχαν πρόχειρο, και όχι με τις πλούσιες αμφιέσεις που γνωρίζουμε σήμερα.

Η παρέλαση της πελλόμασκας άρχισε στις οκτώ από την οδό Αγκύρας, και προπορεύτηκαν ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Τερμάτισε στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο καθιερωμένος χορός της Τρίτης. 

Αλλιώτικο το μουσικό πρόγραμμα - Ρετρό διάθεση

Το συγκρότημα Λωποδύτες, μια από τις μακροβιότερες μπάντες της Κύπρου, ξεσηκώνει τους παριστάμενους σε ένα ρετρό πάρτι με τραγούδια της δεκαετίας του ενενήντα.

Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα θα συνεχιστεί με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max.

Η αποψινή βραδιά περιλαμβάνει και διαγωνισμό πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας και θα δοθούν βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις σε κάθε κατηγορία.