Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΘΥΦ

Άρχισε το ξεφάντωμα του καρναβαλιού σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Κύπρου. Καρναβαλιστές συμμετείχαν με μεγάλη δόση τρέλας στις παρελάσεις που διοργανώθηκαν σε Λάρνακα, Αγλαντζιά και στην Λεμεσό που έχει αυτές τις μέρες την τιμητική της. Την ερχόμενη Κυριακή στη Λεμεσό το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα θα κορυφωθεί με την δεύτερη και μεγαλύτερη παρέλαση.

Αγλαντζιά-Λευκωσία 

Μπορεί τα ηνία στις αποκριάτικες παρελάσεις να τα έχει το Ρίο Ντε Τζανέιρο, στην μακρινή Βραζιλία, ωστόσο μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών ο Δήμος Αγλαντζιάς επέστρεψε δυναμικά στον καρναβαλίστικο χάρτη, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι χόρεψαν σε ρυθμούς σάμπα.

Μικροί και μεγάλοι καρναβαλλιστές φόρεσαν στολές εμπνευσμένες από τους αγαπημένους τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο.

Στην παρέλαση συμμετείχαν συνολικά σαράντα-πέντε ομάδες, ωστόσο τα παιδικά χαμόγελα σήμερα πρωταγωνιστούσαν.

Οι ρυθμοί του καρναβαλιού παρέσυραν και πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στον ειδικό χώρο που έστησε ο Δήμος Αγλαντζιάς για τους καλεσμένους του.

Ξεφάντωσαν, χόρεψαν και το διασκέδασαν μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου.    

«Η ζωή είναι γλυτζιά αλλά και η μέρα σήμερα είναι γλυτζιά και έδωσε την ευκαιρία στα παιδάκια μας να χαμογελάσουν γιατί η παρέλαση αυτή παρέλαση είναι αποκλειστικά για τα παιδάκια. Δύο χρόνια ήταν πολλά και αυτά τα μικρά καθημερινά σήμερα τα απολαμβάνουμε και εμείς και οι γονείς τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

«Είναι μια διαφορετική ημέρα για μικρούς και μεγάλους, φυσικά μετά από δύο χρόνια επανέρχεται το καρναβάλι Αγλατζιάς», είπε ο Υπουργός Άμυνας, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Η παρέλαση επί της λεωφόρου Κυρηνείας άρχισε στις έντεκα και τριάντα το πρωί και τελείωσε αργά το μεσημέρι.


Λεμεσός- Παιδική παρέλαση 

Στη Λεμεσό, την πόλη του γλεντιού και του κεφιού, την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μικροί καρναβαλιστές.
Η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από πενήντα ομάδες, άρχισε στις έντεκα και μισή το πρωί από τα φώτα τροχαίας του Δημόσιου Κήπου, με περίπου πέντε χιλιάδες μικρούς μασκαράδες να κατακλύζουν τον παραλιακό δρόμο φορώντας εντυπωσιακές στολές.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις των τελευταίων ετών.

Μαζί με τους μικρούς καρναβαλιστές και ο Βασιλιάς της Φλόγας, τον οποίο φέτος ενσαρκώνει ο Δημήτρης Γιαννακού, με το εντυπωσιακό του άρμα, ενώ συμμετείχαν οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών μαζί με τις Μαζορέτες Λεμεσού.

Μικρά παιδιά έγιναν, πάντως, και οι μεγάλοι , καθώς δεν έχασαν την ευκαιρία για να μεταμφιεστούν και να χορέψουν και να ξεφαντώσουν, παρέα με τους μικρούς μασκαράδες.

Η παρέλαση κατέληξε στον δεύτερο χώρο στάθμευσης του Μόλου όπου και φέτος στήθηκε ένα υπαίθριο πάρτι για τους μικρούς φίλους της Αποκριάς.
Η Λεμεσός θα λικνίζεται για μια ακόμη εβδομάδα στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού, και προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της ερχόμενης Κυριακής.

Λάρνακα 

Σε ρυθμούς καρναβαλιού χόρεψε το απόγευμα και η Λάρνακα.

Η λεωφόρος Αθηνών, στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, πλημμύρισε από χιλιάδες κόσμου, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν την καρναβαλίστικη παρέλαση, που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας.

Δεκαεννέα ομάδες καρναβαλιστών από σχολές χορού, νηπιαγωγεία, οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας, και όχι μόνο, έκλεψαν την παράσταση.

Καρναβαλιστές πεζοί αλλά και με άρματα παρέσυραν στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού χιλιάδες ντόπιους και ξένους, οι οποίοι έσπευσαν από νωρίς για να κρατήσουν μια θέση στην μπροστινή σειρά ώστε να απολαύσουν την παρέλαση.

Την έναρξη της Καρναβαλίστικης Παρέλασης έδωσαν οι μαζορέτες.

Οι Λαρνακείς ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουραίου στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ, όπου ο Δήμος έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα με χορούς, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς και παιχνίδια.