Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Ένα μωρό που γεννήθηκε στη βόρεια Συρία αυτόν τον μήνα και έχασε όλη του την οικογένεια στον σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώθηκε με τους μοναδικούς συγγενείς που του απέμειναν, τη θεία και τον θείο του, αφού οι γονείς και τα αδελφάκια του σκοτώθηκαν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας διασώστης να κατεβαίνει από έναν λόφο από χαλάσματα κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μικρό, κατασκονισμένο μωρό. Διαπιστώθηκε αργότερα ότι το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν το παιδί του Αμπντάλα και της Αφράα Μλεϊχάν. Και οι δύο τους σκοτώθηκαν, μαζί με τα άλλα παιδιά τους, στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Τζανταρίς, στην επαρχία του Χαλεπίου.

Το μωρό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Τζιχάν μέχρι που οι γιατροί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους συγγενείς του. Σήμερα, η θεία Χάλα –από την πλευρά του πατέρα της μικρής– και ο σύζυγός της ο Χαλίλ αλ Σαουάντι παρέλαβαν τελικά την ανιψιά τους, την οποία ονόμασαν Αφράα, από το όνομα της νεκρής μητέρας της.

«Αυτό το κορίτσι σημαίνει τόσα πολλά για εμάς επειδή δεν απέμεινε κανείς άλλος από την οικογένειά της. Θα τους θυμόμαστε, εγώ, η θεία της και όλοι οι συγγενείς στο χωριό της μητέρας και του πατέρα της, μέσα από αυτήν», είπε ο Σαουάντι.

Ο θείος κρατούσε στο ένα χέρι την Αφράα, τυλιγμένη με μια ροζ κουβέρτα, και στο άλλο τη δική του νεογέννητη κόρη, την Ατάα, τυλιγμένη στα γαλάζια. Η Ατάα γεννήθηκε τρεις ημέρες μετά τον σεισμό και ο Σαουάντι είπε ότι θα μεγαλώσει μαζί τα κορίτσια. «Υπήρχαν νομικές διαδικασίες για να επιβεβαιωθεί η συγγένειά μας, καθώς και ένα τεστ DNA», εξήγησε.

φε

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου – οι περισσότεροι στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες. Η Τζανταρίς, όπου ζουν οι Σαουάντι, είναι μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο.

Μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί και σε πόλεις που ελέγχονται από το καθεστώς της Δαμασκού. Μια γυναίκα γέννησε στο Χαλέπι κατά τη διάρκεια του σεισμού και είπε ότι το μωρό της «την έφερε πίσω στη ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ