Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Κέφι, χορός, τραγούδι: Σε ρυθμούς καρναβαλιού χορεύει η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού κινείται όλη η Κύπρος.

Μια εβδομάδα πριν από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό, και οι κατανταδόροι της πόλης  μαζεύτηκαν  το απόγευμα έξω από τη  Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, θυμίζοντας στους μεγαλύτερους παλιές όμορφες στιγμές καρναβαλιού, αλλά και μαθαίνοντας στους νέους τα τραγούδια του κεφιού.

Λίγες ώρες μετά, την σκυτάλη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στη Λεμεσό, πήραν οι κανταδόροι της πόλης, οι οποίοι μαζεύτηκαν έξω από τη  Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, θυμίζοντας στους μεγαλύτερους παλιές όμορφες στιγμές καρναβαλιού, αλλά και μαθαίνοντας στους νέους τα τραγούδια του κεφιού.

Σε καρναβαλίστικη διάθεση κινείτο σήμερα και η πρωτεύουσα, με παρέλαση από την πλατεία Ελευθερίας προς τους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η φιλαρμονική του Παγκυπρίου Μουσικού Γυμνασίου, και χορευτικά συγκροτήματα.

Συμμετείχαν επίσης,  Μοτοσυκλέτες από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσυκλέτας, το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, το Γυμνάσιο Ανθούπολης και Πρόσκοποι.

Παιδικό καρναβαλίστικο πάρτι με ταχυδακτυλουργός, παιχνίδια, μουσική, χορούς  και άλλες δραστηριότητες, διοργάνωσαν το απόγευμα οι Σύνδεσμοι Γονέων των δημοτικών και Νηπιαγωγείων Παραλιμνίου , στο Β` Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου.