Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λιγότερο από 24 ώρες μας χωρίζουν, από τις εκλογές για ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος θα διαδεχθεί στην κενωθείσα θέση του Μητροπολιτικού θρόνου, τον Γεώργιο, ο οποίος έχει εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άνω των 18 ετών, μόνιμοι κάτοικοι Πάφου, οι οποίοι διαμένουν για ένα τουλάχιστον έτος στη Μητροπολιτική Περιφέρεια και συμπεριλαμβάνονται στους Εκλογικούς Καταλόγους.

Οι εκλογείς ανέρχονται στις 52.164 και έχουν κατανεμηθεί σε 126 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 19 στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία, ενώ από την εκλογική διαδικασία εξαιρούνται οι πρόσφυγες που διαμένουν στην Πάφο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10:00 αύριο το πρωί και με διάλειμμα μίας ώρας από τη 1:00 μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις πέντε το απόγευμα.
Τον Θρόνο διεκδικούν τέσσερις, εν δυνάμει, υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, ο Αρχιμανδρίτης Βρυώνης Τυχικός, ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος και Επίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος.

Και οι τέσσερις, με ανακοινώσεις και δηλώσεις, προτρέπουν τους πιστούς να προσέλθουν στις κάλπες με εκκλησιαστικό ήθος, για το καλό της εκκλησίας και του τόπου. 

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, κάθε ψηφοδέλτιο που θα παραλαμβάνουν αύριο οι πιστοί θα είναι λευκό και θα φέρει για τους σκοπούς της εκλογής ειδική σφραγίδα της Συνόδου, ενώ ο ψηφοφόρος θα αναγράψει ιδιοχείρως το όνομα του υποψηφίου της προτίμησής του.

Για την εκλογική διαδικασία καθώς και πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μίλησε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Έφορος Εκλογών, Ιωάννης Χαριλάου.