Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικξμ

Στην Μητρόπολη παρέστη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να τελέσει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του.

Και αυτή η τελετή ήταν ιδιωτική, όπως και η κηδεία ενώ αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στο τάφο του.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί και πάλι έξω από την Μητρόπολη ενώ μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν μόνο η οικογένεια και όσοι είχαν κληθεί να παραστούν.

Από νωρίς το πρωί, αστυνομικοί περιφρουρούσαν την περιοχή, ενώ είχε απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά σημεία με την αστυνομία να προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40 ημερών από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος της Πλατείας Συντάγματος.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν η αδελφή του, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που παρευρέθηκαν υπολογίζεται σε 200, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους.

Δείτε φωτογραφίες:

 

ξν,
ξμκ
ξμκ
κ
κξ
ικξμ