Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Σταύρος Μαλάς

Σε νέα εποχή εισέρχεται το Ινστιτούτο Κύπρου μετά και την επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του δόκτορος Σταύρου Μαλά ως Πρόεδρου του Ιδρύματος.

Ο Σταύρος Μαλάς παρέλαβε τα ηνία της προεδρίας από τον καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, μετά από έρευνα αξιολόγησης των υποψηφίων τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, δρ. Ανδρέας Πίττας, «επιτέλους ο επαγγελματίας Σταύρος Μαλάς που τον γνωρίζω από τον καιρό που ήταν Υπουργός Υγείας είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας με άψογο ρεκόρ και είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ καλός Πρόεδρος για το Ινστιτούτο».  

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι «αυτό το ινστιτούτο δεν έχει καταφέρει να πάει στον αυτόματο πιλότο. Τώρα πρέπει να πλοηγηθούμε σε περισσότερες προκλήσεις μαζί και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω γνωρίσει αρκετούς από εσάς και συλλογικά έχετε όραμα».

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο καθηγητής Didier Roux ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, θέση στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα ο καθηγητής Dan-Olof Riska.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια πορτρέτων των προηγούμενων Προέδρων του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου.