Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργείο Εξωτερικών ΤΕΠΑΚ

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Το Μνημόνιο καλύπτει τη διετία 2023-2024 και αφορά συνεργασία σε θέματα παροχής υποτροφιών για φοίτηση στο ΤΕΠΑΚ σε φοιτητές από Γκάμπια, Γουιάνα, Λιβύη και Παλαιστινιακή Αρχή.

Το Μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ o Πρύτανης κ. Παναγιώτης Ζαφείρης.

Σε σύντομη προσφώνηση του ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αξιολογεί με θετικό πρόσημο τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου για παροχή υποτροφιών σε τρίτα κράτη, καθώς τέτοια προγράμματα αφενός συμβάλλουν στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αφετέρου προωθούν διεθνώς τα ίδια τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και την εικόνα της Κύπρου ως κέντρου σπουδών υψηλού επιπέδου.

Στην αντιφώνηση του ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ευχαρίστησε τον κ. Κασουλίδη για την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το ΤΕΠΑΚ και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την περαιτέρω ενίσχυσή της.