Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάνος Δασκαλάκης

Οι πιεστικές και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου προς τον Μάνο Δασκαλάκη συνεχίστηκαν και κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πάντως, πριν την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε, απευθυνόμενος με έντονο ύφος, σε δημοσιογράφο για αναφορές σε βάρος του και δημιουργήθηκε ένταση μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Παρούσα, στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας είναι και σήμερα η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά την σημερινή διαδικασία ο κ. Κούγιας επικεντρώθηκε στα μηνύματα που αντάλλασσε το ζευγάρι μετά το θάνατο της Ίριδας, για τα οποία ο μάρτυρας έχει υποστηρίξει ότι υποκρινόταν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος χαρακτήρισε τον μάρτυρα «αναξιόπιστο», με βροχή ερωτήσεων αμφισβήτησε την αναφορά του μάρτυρα ότι δηλαδή το 2018 είχε εξωσυζυγική σχέση, όπως και το ότι λίγες ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας είχε ζητήσει από την κατηγορούμενη να χωρίσουν.

Α. Κούγιας: Πώς το αντιλαμβάνεται αυτό η κατηγορούμενη; Είχε καταλάβει ότι υποκρίνεστε;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.

Α. Κούγιας: Η κατηγορούμενη υποκρινόταν;

Ν. Δασκαλάκης: Δεν νομίζω.

Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο να σκοτώσει την Τζωρτζίνα;

Μάρτυρας : Στις 15 Ιανουαρίου της είπα να μείνουμε χωριστά, αλλά να έχουμε καλές σχέσεις για το καλό του παιδιού.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε μήνυμα με μεταγενέστερη ημερομηνία, στις 28 Ιανουαρίου, στο οποίο ανέφερε στην κατηγορούμενη ότι την αγαπά και ρώτησε: «Πώς μπορεί να το ξέρει η κατηγορούμενη;».

«Υπάρχει ροή μηνυμάτων… έχετε επιλεγμένα μηνύματα» είπε ο μάρτυρας απευθυνόμενος στον κ. Κούγια, με την πρόεδρο να παρεμβαίνει διευκρινίζοντας ότι μπορεί και ο ίδιος να προσκομίσει ότι έχει στη διάθεση του.

«Είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχθηκε»

Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν το θάνατο της Μαλένας «ήταν ιδανική».

Αλέξης Κούγιας : Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μην σας χάσει; Καταρρέει αυτό που λέτε…

Μάρτυρας: Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε … Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα …Πάνω σε αυτό το στηρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;

Μάρτυρας : Μια εικασία είναι.

Πρόεδρος : Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;

Μάρτυρας : Βρέθηκα δυο-τρεις φορές. Της το είπα το δέχτηκε… Ήταν κάτι εξωσυζυγικό, σαρκικό.

Αλέξης Κούγιας: Το λέτε πρώτη φορά.

Μάρτυρας: Δεν το απέκρυψα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι η αναφορά γίνεται για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη λέγοντας : «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Το επεισόδιο με το χαστούκι

Παρ΄ όλα αυτά ο μάρτυρας επέμεινε ότι υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική σχέση, ενώ υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη έλεγε ψέματα αναφερόμενος σε άλλα μηνύματα σχετικά με επεισόδιο στο οποίο εμφανιζόταν ότι την είχε χτυπήσει.

«Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα» είπε, ενώ στη συνεχεία κατηγόρησε την 34χρονη για υποκρισία. «Έκλαιγε υποκρινόμενη. Από την αρχή της σχέσης μου είχε πει “μπορώ να κλάψω”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι επέστρεψε στο σπίτι τους μετά τον θάνατο της Ίριδας για την Τζωρτζίνα επέμεινε ότι επιδίωξη της κατηγορούμενης ήταν να τον φέρει πάλι κοντά της.

Αλέξης Κούγιας: Τι θα κέρδιζε με τη δολοφονία της Ίριδας;

Μάρτυρας: Την επιστροφή από το πένθος. Ήξερε ότι η Τζωρτζίνα είναι η αδυναμία μου… Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα σκότωνε τα παιδιά.

Πηγή: Protothema.gr