Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Μέτρα και πρωτόκολλα σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αποφάσισε χθες η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Διαχείρισης των ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Ο κ. Χατζηπαντέλα απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Μακάρειο Νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Ερωτηθείς για τα τρία νομοσχέδια που προωθεί πριν από την εκπνοή της θητείας του, ο Υπουργός είπε ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Συνήγορο του Ασθενούς, προσθέτοντας ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τις πανεπιστημιακές κλινικές.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες τον τελευταίο καιρό, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα έγινε ο διορισμός της Επιτροπής Διαχείρισης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, η οποία συνήλθε την Τρίτη υπό την εποπτεία της Γενικής Διευθύντριας (σ.σ. του Υπουργείου Υγείας) και έλαβε κάποια μέτρα και πρωτόκολλα σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ο Υπουργός είπε ότι «υπάρχουν αρκετά προβλήματα» «Περιμένετε να διοριστεί ο νέος Υπουργός Υγείας, τον οποίο θα ενημερώσω και ακολούθως θα ενημερώσω κι εσάς (σ.σ. τα ΜΜΕ)», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε ότι στόχος του είναι να επισκεφθεί όλα τα νοσηλευτήρια που έχουν βοηθήσει τον ίδιο προσωπικά και το Υπουργείο Υγείας τους τελευταίους 19 μήνες. Ακόμη, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. 

«Σήμερα είμαι στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ένα κέντρο που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι, ένα κέντρο του οποίου η Μονάδα Νεογνών είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας. Ακόμη, σημείωσε ότι λήφθηκε η απόφαση για την ανέγερση νέας Μονάδας Νεογνών, όπως επίσης έγιναν και κάποιες ανακαινίσεις τον τελευταίο καιρό στη Μονάδα Νεογνών. «Υπάρχει και η απόφαση του ΟΚΥπΥ για πλήρη ανακαίνιση του Μακάρειου Νοσοκομείου», πρόσθεσε. 

«Υπάρχουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, αλλά την ίδια στιγμή το ιατρικό προσωπικό δεν σταματά να μας κάνει περήφανους. Θέλω να τους σφίξω το χέρι, να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα τους», τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Ερωτηθείς για την 15η Φεβρουαρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «με τη θέληση μπορούμε να πολεμήσουμε και τον παιδικό καρκίνο», προσθέτοντας ότι «η Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, οι γιατροί μας είναι εξαιρετικοί, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά». Με αυτή την ευκαιρία, συνέχισε, θα δει και τους γιατρούς στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Ο Υπουργός Υγείας έτυχε υποδοχής από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρα Χρίστο Μηνά, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προσωπικού του νοσοκομείου προς τον απερχόμενο Υπουργό, δίνοντας και τις ευχές του για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.