Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ςφ

Ακόμη και σήμερα πάντως, τα θαύματα κάτω από τα συντρίμμια δεν τελειώνουΠερισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF εκτιμώντας ότι αρκετές χιλιάδες από αυτά ενδεχομένως να έχουν σκοτωθεί.

«Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ζουν στις δέκα επαρχίες οι οποίες επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια παιδιά.

Στη Συρία, 2,5 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε τακτική ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη.

Συνεχίζονται τα θαύματα κάτω από τα συντρίμμια

Ακόμη και σήμερα πάντως, τα θαύματα κάτω από τα συντρίμμια δεν τελειώνουν.

Ο 18χρονος Μουχαμέντ Καφέρ διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στη νότια Τουρκία και είναι ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν σήμερα το πρωί περίπου 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, μετέδωσε το CNN Türk.

Ο επόμενος σεισμός στην Τουρκία θα καταστρέψει την Κωνσταντινούπολη;

Ο καταστροφικός σεισμός της περασμένης Δευτέρας και ο μεγάλος μετασεισμός που ακολούθησε προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 37.000 ανθρώπων στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν πολύ.

Στην επαρχία Αντιγιαμάν δίκτυα ενημέρωσης έδειξαν διασώστες να μεταφέρουν με φορείο τον Καφέρ, με μάσκα οξυγόνου και έναν διασώστη να κρατάει τον ορό που του είχαν βάλει, από τα ερείπια κτιρίου, που είχε καταρρεύσει, σε ασθενοφόρο.

Πηγή: in.gr