Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργ

Για «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελί Κοέν στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

«Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα»

Ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη στήριξη που προσέφερε στους πληγέντες με τη δική του συνδρομή στην Τουρκία. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την αλληλεγγύη την ώρα του σεισμού, ο Τσαβούσογλου είπε: «Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

Μετά τη θερμή υποδοχή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τον Τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πέρασαν δεδομένα σε φάση, αγνώστου διάρκειας, αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ειδικά μετά την αποστολή των δυνάμεων της ΕΜΑΚ στη γείτονα χώρα, το κύμα ευγνωμοσύνης που πυροδότησε η αυτοθυσία των Ελλήνων διασωστών ήταν πολύ μεγάλο και η Άγκυρα φαίνεται να αποδέχεται με θέρμη τη χείρα βοηθείας που άπλωσε η Αθήνα μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή.

Πηγή: iefimerida.gr