Τηλεόραση Ραδιόφωνο
-0

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» μια σύμπτωση επανάφερε συγκλονιστικές μνήμες. Η εύρεση ενός αντικειμένου που ανήκε στον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου ο οποίος με ηρωικές προσπάθειες επιχείρησε να προσγειώσει το μοιραίο αεροσκάφος ήταν ένα ανέλπιστο «δώρο» για τη οικογένειά του.

Η πτώση του αεροσκάφους της «Ήλιος» στις 14 Αυγούστου 2005 βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κύπρο και ειδικά οικογένειες που έχασαν με τραγικό τρόπο αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η οικογένεια του αεροσυνοδού Ανδρέα Προδρόμου το είχε «παράπονο», πως τίποτα από τον ηρωικό νέο δεν είχε εντοπιστεί τόσα χρόνια. Πρόσφατα η οικογένεια παρέλαβε την κονκάρδα του η οποία εντοπίστηκε τυχαία από κάποιον άνδρα στην περιοχή της συντριβής.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο πατέρας του Ανδρέα, Ντίνος Προδρόμου, είπε ότι κάποιος κύριος από την Ελλάδα, πήγε να ανάψει κερί, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούσε συχνά. Περπάτησε στο χώρο όπου έγινε η συντριβή του αεροπλάνου και βρήκε την κονκάρδα με το όνομα του Ανδρέα.

«Επικοινώνησε με την κόρη μου και της ανέφερε πως βρήκε προσωπικό αντικείμενο του Ανδρέα και πως θέλει να το στείλει γιατί είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και την οικογένεια του», είπε χαρακτηριστικά.

Η κονκάρδα με το όνομα του Ανδρέα Προδρόμου που παρελήφθη από την οικογένεια είναι μεταλλική και χωρίς φθορές. Ήταν μία εξέλιξη που έφερε συγκίνηση σε όλα τα μέλη της οικογένειας που τώρα πια έχουν κάτι που ανήκε στον ηρωικό νέο.

Υπενθυμίζεται ότι, στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 121 πρόσωπα, 115 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ τους 22 παιδιά. Από το σημείο συντριβής ανασύρθηκαν 118 πτώματα, στο μεγαλύτερο μέρος τους απανθρακωμένα από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή. Ο πιλότος Ανδρέας Προδρόμου εργαζόταν στην εταιρεία ΗΛΙΟΣ ως αεροσυνοδός περιμένοντας να ανοίξει θέση πιλότου για να βρεθεί στο πηδάλιο ενός μεγάλου αεροσκάφους.