Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηβξ

Για όσους ψάχνουν το ιδανικό δώρο για τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, και υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να διαθέσουν 13 εκατ. ευρώ, το δώρο αυτό υπάρχει. Ονομάζεται Γκαλέσνιακ και είναι ένα νησάκι στην Κροατία σε σχήμα καρδιάς, το οποίο, μάλιστα, οι τουρίστες αποκαλούν το “Νησί της Αγάπης”.

Το ακατοίκητο νησάκι Γκαλέσνιακ, στο κανάλι Πάσμαν της Αδριατικής, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κροατικά νησιά και τμήμα του προσφέρεται σε επίδοξους αγοραστές για ανάπτυξη.

“Πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες ετησίως τραβιούνται στο νησί και γύρω από αυτό και θεωρώ ότι έχει ειλικρινά μεγάλη δημοτικότητα”, λέει ο Σιλβέστρο Κάρντουμ, εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του προς πώληση νησιού.

Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, επαύλεις ή εστιατόρια στο νησί, αλλά πολλές διασημότητες με τα σκάφη τους το επισκέπτονται τα καλοκαίρια.

“Η Μπιγιονσέ γιόρτασε τα 39α γενέθλιά της με ένα πάρτι στο νησί αυτό και κάθε χρόνο περνάει πολλές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες εκεί. Ο Μάικλ Τζόρνταν το επισκέφθηκε τον περασμένο χρόνο και ο Τζεφ Μπέζος το ίδιο. Δεν λείπουν οι διάσημοι από την περιοχή”, τόνισε ο Κάρντουμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έσοδα από την πώληση θα επενδυθούν στην τοπική κοινότητα. “Το νησί έχει έκταση 142.000 τμ και πωλούνται λίγο περισσότερα από 40.000 τμ έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ”, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι καθημερινά τον καλούν επίδοξοι αγοραστές.

Το 2019, επιστήμονες από το τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ζαντάρ της Κροατίας ανακάλυψαν εκεί ίχνη ανθρώπινου οικισμού που χρονολογούνται πριν από 7.000 χρόνια.

Πηγή: in.gr