Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια κυπρου

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τον β΄ γύρο των εκλογών, με τη διαδικασία να έχει ξεκινήσει ομαλά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι όπως και την περασμένη Κυριακή η Αστυνομία έλαβε μέτρα και έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, στο οποίο συμμετέχουν 2.250 μέλη της Αστυνομίας, ενώ την περασμένη Κυριακή επί ποδός ήταν λίγο περισσότεροι από 2000 αστυνομικοί.

Ήδη, συνέχισε, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός.

Σημείωσε πως 2.250 μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται καθήκον ειδικά για το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης που αφορά τις εκλογές, ενώ ένας άλλος μεγάλος αριθμός μελών της Δύναμης βρίσκεται στα συνήθη του καθήκοντα.

«Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία σήμερα βρίσκεται όλη επί ποδός για το επιχειρησιακό σχέδιο καθήκοντος αλλά και για τα συνήθη καθήκοντα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν κατά την έναρξη της ψηφοφορίας παρουσιάστηκε οποιαδήποτε πρόβλημα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει ομαλά.

«Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα μέλη μας έχουν στελεχώσει από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται στα καθήκοντα τους στα εκλογικά κέντρα», πρόσθεσε.

Είπε, παράλληλα, πως όπως έγινε και την περασμένη Κυριακή, έτσι και αυτή την Κυριακή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μηχανοκίνητων περιπόλων, τα οποία θα καλύπτουν χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, όπως εκλογικά κέντρα, γραφεία πολιτικών κομμάτων και προεδρικών υποψηφίων.   

Ανέφερε, επίσης, πως θα χρησιμοποιηθούν και πτητικά μέσα, ελικόπτερα και drones, για καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση.

Είπε, τέλος, πως το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα χρησιμοποιηθεί και για λόγους ασφαλείας για μεταφορά καλπών στο τέλος της ημέρας από απομακρυσμένες περιοχές.