Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμός Τουρκία

Αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που ζουν από κοντά τις δραματικές συνέπειες του φονικού σεισμού της περασμένης Δευτέρας βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές του Ερντογάν.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανεβαίνουν στο twitter, οι πολίτες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες βλέποντας τους αξιωματούχους να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται οι αποδοκιμασίες των πολιτών μόλις φτάνει στο Ντιγιαρμπακίρ ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται οι αποδοκιμασίες απέναντι στον βουλευτή του κόμματο του Ερντογάν Oya Eronat, ο οποίος επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ.

Ο Eronat αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου διαδήλωναν οι πολίτες. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος πηγαίνει στο Ντιγιαρμπακίρ για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι το κράτος θα καλύψει τα ενοίκια των σεισμόπληκτων για έναν χρόνο, όπως είπε μιλώντας από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ανοικοδομήσει τα κτίρια που κατέρρευσαν, μέσα σε ένα χρόνο.

«Θα προσφέρουμε 10.000 τουρκικές λίρες (494 ευρώ) στους πολίτες μας. Επιπλέον, για τους πολίτες που δεν μένουν σε σκηνές και που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές, θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να μετακομίσουν σε κατοικίες και θα καλύψουμε το ενοίκιο τους», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι εάν οι σεισμόπληκτοι προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία, «μπορούμε να τους προσφέρουμε και αυτό το κατάλυμα».

Επίσης, ο Ταγίπ Ερνογάν παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στους φονικούς σεισμούς δεν είναι τόσο άμεση όσο ήθελε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991. Ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Πηγή: Skai.gr