Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τουρκία σεισμός

Έστελναν πίσω Ε/κ που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια με τσάντες για την Τουρκία, στο τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Οι ιστοσελίδες Γενί Ντουζέν και Οζγκιούρ γράφουν ότι οι «αστυνομικοί» στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας λένε στους Ε/κ πως «το σύστημα έπεσε» και δεν μπορούν να περάσουν και τους έστελναν πίσω.

Η Οζγκιούρ γράφει ότι πρόεδρος τ/κ συντεχνίας τηλεφώνησε στον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ για να του αναφέρει το περιστατικό και να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν «Ας τα στείλουν μέσω Ελλάδας. Δεν πρόκειται να περάσουν από δω».

Ωστόσο μετά από έντονες επικρίσεις κι αντιδράσεις μέσω των ΜΚΔ, φαίνεται πως η στάση της τ/κ πλευράς άλλαξε κι όπως γράφει η Γενί Ντουζέν, τώρα επιτρέπεται σε Ε/κ να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι χθες ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είχε αναφερθεί στο ότι κάποιοι Ε/κ ήθελαν να περάσουν στα κατεχόμενα για να δώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία, κάνοντας λόγο σε «παιχνίδι των Ε/κ». Είχε προσθέσει πως «η μητέρα πατρίδα δεν δέχθηκε αυτό το παιχνίδι, πώς θα το δεχθώ εγώ;».