Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλίμνι πλημμύρες

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έγιναν κατά τις πρόσφατες θεομηνίες στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, επικυρώνοντας σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Νουρής, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού την Τετάρτη πως για την επαρχία Λάρνακας καταγράφηκαν 92 αιτήματα από τους διάφορους επηρεαζόμενους, 74 εκ των οποίων αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Για την ελεύθερη Αμμόχωστο υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών 165 αιτήματα, με 33 από αυτά να αφορούν πρώτες κατοικίες.

Όπως είπε ο κ. Νουρής το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην υιοθέτηση της εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποζημίωση για τις πρώτες κατοικίες, ενώ για τα υπόλοιπα των υποστατικών θα γίνει έλεγχος εάν και κατά πόσον έχουνε ασφαλιστικές καλύψεις.

Ο ΥΠΕΣ σημείωσε πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά την κάλυψη ζημιών σε πρώτες κατοικίες, προσθέτοντας πως οι ζημιές στα υποστατικά στην επαρχία Λάρνακας που έχουν προϋπολογιστεί είναι 140 περίπου χιλιάδες ευρώ και στην επαρχία Αμμοχώστου 78 χιλιάδες.