Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία Θανάσης Νικολάου Προεδρικό1

Πρωτοβουλία για προώθηση ποινικών διώξεων και αγωγών αναλαμβάνει η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, σε συνεννόηση με τους δικηγόρους της, καθώς, όπως αναφέρει «δεν λήφθηκε καμία ενέργεια από μέρους της Εισαγγελίας» και δεν ειδοποιήθηκε για τις έρευνες, ενώ κάνει λόγο και για «συνεχιζόμενη αδιαφορία εις βάρος της δικαιοσύνης». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα κινηθούν εναντίον προσώπων για τα οποία υπάρχει επαρκής μαρτυρία.

«Η οικογένεια του Θανάση Νικολάου που δολοφονήθηκε άνανδρα στις 29.09.2005 εν ώρα υπηρεσίας στην Ε.Φ., και σε συνεννόηση με τους δικηγόρους της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περαιτέρω ανακρίσεις που έγιναν από την Αστυνομία πρόσφατα, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, δεν απεκάλυψαν οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στην ανακάλυψη των δολοφόνων του Θανάση, παρά τα κίνητρα που τους είχαν δοθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται ότι μέσα από της διαδικασία αυτή «προστέθηκε απλώς αχρείαστος χρόνος εις βάρος της αποστολής της αστυνομίας και της Εισαγγελίας για αποτελεσματική διερεύνηση του φόνου».

Προστίθεται, δε ότι «δεν λήφθηκε καμία ενέργεια από μέρους της Εισαγγελίας εναντίον προσώπων τα οποία σαφώς δεν επιτέλεσαν το έργο τους για την αποτελεσματική διερεύνηση του φόνου», ενώ επισημαίνεται ότι η οικογένεια και οι δικηγόροι της δεν είχαν ενημέρωση για τις έρευνες της Αστυνομίας και το αποτέλεσμά τους.

«Υπό τας περιστάσεις και τη συνεχόμενη αδιαφορία εις βάρος της δικαιοσύνης, αποφασίστηκε να αναπτύξουμε πρωτοβουλία με βάση τον Νόμο για να προωθήσουμε ποινικές διώξεις και αγωγές εναντίον των προσώπων που φαίνονται από τις ανακρίσεις των τριών τελευταίων Ανακριτών που έχουμε διορίσει με την έγκριση του ΓΕ και για τα οποία πρόσωπα υπάρχει επαρκής μαρτυρία για τα εν λόγω μέτρα», καταλήγει.