Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σύλληψη ναρκωτικά αστυνομια

H πληροφορία που έφτασε στην ΥΚΑΝ πριν από μερικά 24ώρα ξεκάθαρη. Αναφερόταν σε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που ήταν κρυμμένη σε διαμέρισμα στη Μέσα Γειτονιά στη Λεμεσό.

Αμέσως υπό κάλυψη αστυνομικοί έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση συγκεκριμένους νεαρούς ηλικίας 27 και 22 ετών, και όταν χθες οι κινήσεις τους θεωρήθηκαν ύποπτες, δόθηκε διαταγή για την πραγματοποίηση εφόδου στο διαμέρισμα τους.

Ανακριτής ΥΚΑΝ

«Περί ώρα 10:55 εντοπίστηκε ο 27χρονος να βγαίνει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και να μιλά στο κινητό του. Μετά πάροδο ενός περίπου λεπτού θεάθηκε να βγαίνει στο μπαλκόνι και ο δεύτερος ύποπτος 22 ετών ο οποίος φάνηκε να ρίχνει κάτι σε κάποιο σημείο στο μπαλκόνι.»

Μέχρι να φτάσουν στο σημείο ενισχύσεις από την ΥΚΑΝ, οι δύο ύποπτοι θεάθηκαν να μπαινοβγαίνουν και άλλες φορές στο διαμέρισμα και το μπαλκόνι.

Ανακριτής ΥΚΑΝ

«Μέχρι την άφιξη και των υπόλοιπων μελών στο μέρος οι δύο ύποπτοι βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος αρκετές φορές. Κάποιες φορές θεάθηκαν να πετούν κάτι στο ίδιο σημείο και κάποιες άλλες φορές να ελέγχουν τον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία»

Στο διαμέρισμα και σε αποθήκη, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 35 κιλά κάνναβη και ρητίνη κάνναβη, με κάποιες ποσότητες να είναι κρυμμένες ακόμα και σε κουζινικά σκεύη

Στην κατοχή των δύο υπόπτων εντοπίστηκαν 28.364 γραμμάτια κάνναβη, 6.880 γραμμάρια ρητίνη κάνναβη καθώς και 600 ευρώ σε μετρητά.

Χρίστος Ανδρέου, Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

«Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 22 και 27 ετών τα οποία έχουν συλληφθεί είναι τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται μετά από πληροφορία ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Είναι μια παρά πολύ σοβαρή υπόθεση. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η μεγάλη ποσότητα θα διοχετευόταν στην κυπριακή αγορά.»

Οι ανακριτές της ΥΚΑΝ ψάχνουν τη διαδρομή της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, αλλά και πιθανούς συνεργάτες των δύο υπόπτων που κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.  

Το πρωί οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο όπου και προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες.