Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, ληστείας, διάρρηξης και απαίτησης περιουσίας με απειλές, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 25χρονου από την επαρχία Λευκωσίας, ο οποίος καταζητείτο από τις 3 Μαΐου, 2022.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία και την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία 67χρονος, γύρω στις 2.00 το μεσημέρι της 25/04/2022, άγνωστος του άντρας, μετέβηκε στην οικία του στην επαρχία Λευκωσίας, και αφού ξεγελώντας τον παραπονούμενο εισήλθε μαζί του στην κατοικία, υπό την απειλή μαχαιριού απαίτησε να του δώσει χρήματα.

Ο δράστης στη συνέχεια, οδηγώντας το αυτοκίνητο του 67χρονου, φέρεται να τον μετέφερε σε διαμέρισμα του 67χρονου στο Στρόβολο, όπου με απειλές απέσπασε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, ενώ επίσης μετά από απειλές, τον μετέφερε και σε τραπεζικά υποκαταστήματα στη Λευκωσία, όπου απέσπασε χρηματικό ποσό, με αναλήψεις από τις αυτόματες μηχανές ανάληψης χρημάτων των υποκαταστημάτων.

Οδηγώντας ο δράστης το αυτοκίνητο του 67χρονου, μεταφέροντας και τον ίδιο, ο δράστης παρέλαβε δεύτερο ύποπτο άντρα και αφού μετέβηκαν σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, τον εγκατέλειψαν και διέφυγαν πεζοί.

Ο 25χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια

μεταφέρθηκε στην Κύπρο όπου τα ξημερώματα σήμερα, επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα που εκκρεμούσε εναντίον του, αφού είδε δοθεί η φωτογραφία του στη δημοσιότητα ως καταζητούμενο πρόσωπο.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.