Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χιόνια Αγρός
χιόνια Αγρός

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που αναμένεται να φτάσει στο νησί, αύριο Κυριακή ανήμερα των Προεδρικών Εκλογών. 

Νέα Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η «Μπάρμπαρα» φέρνει μαζί της βροχές, καταιγίδες, δυνατούς άνεμους, παγετό και χιόνια στα ορεινά, μη αποκλειομένων και σε χαμηλότερο υψόμετρο. 

Όσον αφορά τον καιρό σήμερα αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. 


Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, στο δυτικό μισό μέτριοι 4 Μποφόρ και στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε, αρχικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ αργότερα ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, αργότερα ισχυροί 5 και κοντά στις αυγινές ώρες τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παρατεταμένα και παροδικά έντονα. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και σταδιακά πτώση από τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 31 εκατοστά.