Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος, αυτό είναι το σκηνικό που αναμένεται να μας συντροφεύσει για τις επόμενες μέρες, καθώς έρχεται από την Κυριακή στο νησί μας το νέο φαινόμενο «Κλέωνας» που αρχικά θα επηρεάσει την Ελλάδα. 

Εκτός από βροχές αναμένεται να φέρει και χιόνια τόσο στο Τρόοδος όσο και στα ορεινά για αυτό καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο. 

Να μην επισκεφθούν σήμερα την περιοχή του Τροόδους καθώς οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και αναμένεται  νέα χιονόπτωση από το μεσημέρι, κάλεσε τους πολίτες σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Σταθμάρχης του Τροόδους, Ανδρέας Πρίγκιπας. 

Μεταφέροντας το σκηνικό που επικρατεί αυτήν την ώρα στο Τρόοδος ο κ. Πρίγκιπας ανέφερε ότι  «ο καιρός είναι ηλιόλουστος, η θερμοκρασία είναι στους 0 βαθμούς Kελσίου και το χιόνι είναι στα 25 εκατοστά στην πλατεία και γύρω στα 30 εκατοστά στην χιονίστρα». 

Προσοχή: Επικίνδυνοι και ολισθηροί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης 

Την ίδια ώρα ο κ. Πρίγκιπας συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην επισκεφθούν σήμερα την περιοχή του Τροόδους καθώς  οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι αφού το οδόστρωμα έχει καταστεί ολισθηρό λόγω χιονόπτωσης. 

Προς το παρόν η διέλευση επιτρέπεται σε οχήματα  εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πρίγκιπα η κατάσταση του οδικού δικτύου θα επαναξιολογηθεί από την Αστυνομία μετά και την νέα χιονόπτωση που αναμένεται στο Τρόοδος. «Καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από την σελίδα της Αστυνομίας για την  κατάσταση στο οδικό δίκτυο»

«Καλούνται οι πολίτες να μην επισκεφθούν σήμερα το Τρόοδος, αύριο από την ενημέρωση που έχουμε θα είναι καλύτερος ο καιρός, ενώ την Κυριακή αναμένεται κακοκαιρία», σημείωσε ο κ. Πρίγκιπας ο οποίος επισήμανε ότι το χιόνι δεν θα λιώσει αφού σίγουρα θα έχουμε για ακόμα ένα μήνα χιόνι και έτσι κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν να επισκεφθούν το Τρόοδος κάποιο Σαββατοκύριακο με καλό καιρό.