Τηλεόραση Ραδιόφωνο
έγκυος ΤΑΕΠ.j

Γεννητούρια σε ΤΑΕΠ. Το πρωτοφανές για τα ιστορικά της Κύπρου γεγονός έλαβε χώρα χθες στο ΤΑΕΠ του Γενικού Λευκωσίας, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να φέρνει εις πέρας την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που είχε να διαχειριστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ με κοιλιακό άλγος, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, διαφάνηκε πως επρόκειτο για τοκετό σε εξέλιξη.

Η νεαρή γυναίκα γνώριζε πως ήταν έγκυος, ωστόσο θεωρούσε πως ήταν ακόμη νωρίς για τοκετό. Οι επί καθήκοντι ιατροί έδρασαν άμεσα, και μέσα σε λίγα λεπτά έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι. Με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλα πήγαν καλά.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, « το νεογνό παραλήφθηκε από παιδίατρο που βρισκόταν επί το καθήκον, εξετάστηκε, και ακολούθως μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

«Δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα σε ΤΑΕΠ, αλλά εφόσον έτυχε, έχει διαφανεί πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτουμε, μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε οτιδήποτε προκύψει», σημείωσε ο κ. Χαριλάου.