Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από τις αστυνομικές αρχές γύρω από τη νέα υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος 43χρονου Ελληνοκύπριου κρατούμενου στις κεντρικές φυλακές, από 22χρονο συγκρατούμενό του.

Συμφωνία με μαρτυρίες  μετά από έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο, ο 22χρονος  επιχείρησε να στραγγαλίσει τον  συγκρατούμενο του αιφνιδιάζοντας τον από πίσω,  με αποτέλεσμα ο 43χρονος να χάνει τις αισθήσεις του.

«Η καταγγελία έγινε από τον 43χρονο  μέσω της διεύθυνσης των φυλάκων ενημερωθήκαμε και ανταποκριθήκαμε ώστε να προχωρήσουμε στην διερεύνηση, όχι δεν ήταν στο ίδιο κελί φαίνεται να ήταν σε κοινόχρηστό χώρο  και σε κάποια στιγμή  φαίνεται ο 22χρονος να επιτέθηκε στον 43χρονο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό διερευνώνται», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση άλλων κρατουμένων. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο της απόπειρας φόνου. Σημειώνεται  πάντως πως δυο κατάδικοι είχαν και στο παρελθόν προστριβές.

«Είναι υπόθεση η οποία διερευνάτε, αναμένεται να ληφθούν και  κάποια άλλα τεκμήρια από τη σκηνή ώστε να διευκολυνθεί το ανακριτικό έργο», επισήμανε ο κ. Ανδρέου. 


Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα κλειστά κυκλώματα των φυλακών, ώστε να διαφανεί τι ακριβώς συνέβη.