Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Γίνονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι ορισμένοι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία θα έρχονται και στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τούρκος αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Σερντάρ Τσαμ, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα και πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στα έργα που εκτελούνται και υποστηρίζονται από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) σε διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Τσαμ πρόσθεσε πως η αντανάκλαση κάθε επιτυχημένης ανάπτυξης στην Τουρκία παρατηρείται και στα κατεχόμενα και ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι ενέργειές τους για την προώθηση των πολιτιστικών αξιών των κατεχομένων παράλληλα με τον τουρισμό.

Ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στα κατεχόμενα θα αυξηθεί με την ολοκλήρωση του νέου τερματικού κτιρίου και του διαδρόμου προσγείωσης παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, συνέχισε.

«Καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστεί να μεταφέρονται στην τδβκ ορισμένοι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, η Τουρκική Υπηρεσία Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης (TGA) εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι ορισμένοι από τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία από 200 χώρες θα δουν και την τδβκ. Το έργο μας δεν είναι μόνο στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Όλες οι μονάδες του Υπουργείου μας εργάζονται για την προώθηση των πολιτιστικών αξιών της τδβκ από το παρελθόν και για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων για την προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού που υπάρχει εδώ για περισσότερα από 500 χρόνια» είπε.

Το Υπουργείο Τουρισμού, συνέχισε, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι διεξάγουν υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους Τουρκοκύπριους που ζουν σε τρίτες χώρες.

Ο πρόεδρος της TIKA Σερκάν Καγιαλάρ δήλωσε ότι τα έργα και η υποστήριξη της TIKA προς τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.