Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΘΥΤ

Και εγένετο ΤΑΕΠ παίδων.

Η Κύπρος απέκτησε τμήμα πρώτων βοηθειών αποκλειστικά για παιδιά με τον Υπουργό Υγείας, να επισκέπτεται το μεσημέρι το ΓΝ Λευκωσίας και να ξεναγείται στους χώρους του νέου ΤΑΕΠ.

«Νιώθω μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση γιατί ακόμα ένας στόχος της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργείου Υγείας επιτεύχθηκε», τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλα. 
Το ΤΑΕΠ για παιδιά, ηλικίες μέχρι και 16 ετών, στεγάζεται στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και διαθέτει τρία εξεταστήρια, ενώ σε περίπτωση που ένας ασθενής πρέπει να νοσηλευτεί θα μεταφέρεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Έρχεται τα παιδιά με την οικογένειά τους, πηγαίνουν στο κέντρο διαλογής και αμέσως από το κέντρο διαλογής πηγαίνουν αμέσως στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι για παιδιά», σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

«Όλες οι υποδομές οι οποίες λειτουργούν για τους ενήλικες θα λειτουργούν και για τα παιδιά. Εργαστηριακά, ακτινολογικό, ειδικότητες ιατρών όπως είχαμε μέχρι τώρα, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά από 0-16 ετών θα εξετάζονται από ειδικό παιδίατρο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο», υπογράμμισε ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ Ανδρέας Ηλιάδης. 

Η πιλοτική λειτουργία του ΤΑΕΠ άρχισε προχθές και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περισσότερα από 30 παιδιά, με τον Υπουργό Υγείας και τον διευθυντή του ΤΑΕΠ να ζητούν από τους πολίτες να δώσουν πίστωση χρόνο στον ΟΚΥΠΥ και στο προσωπικό για να φέρει εις πέρας το νέο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

« Δουλεύουμε σε πιλοτικό στάδιο, ο κόσμος να δείξει κατανόηση στις αρχές, και αναλόγως θα έχουμε βελτιώσεις στην προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Ηλιάδης. 
«Θα το αξιολογούμε ανά βδομάδα, και θα βλέπουμε τι προβλήματα έχουμε και να τα επιλύουμε άμεσα», τόνισε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Το ΤΑΕΠ παίδων στελεχώνουν τρεις παιδίατροι ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προσληφθούν άλλοι δύο.