Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Αναστασιάδης εγκαίνια

Στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου έκλεισε τον μεγάλο κύκλο εγκαινίων που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες σε ολόκληρη την Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εγκαινιάζοντας το νέο δημόσιο νηπιαγωγείο Φρενάρους ο πρόεδρος της δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις βολές που δέχεται για τα διαδοχικά εγκαίνια έργων και τους θεμέλιους λίθους, εβδομάδες προτού παραδώσει την εξουσία.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, «λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα».

Η τελευταία ημέρα εγκαινίων για τον πρόεδρος της δημοκρατίας περιλάμβανε και ένα πολύ σημαντικό έργο για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, το νέο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «βάζουμε ακόμα ένα συστατικό σε αυτό που λέγεται απονομή της δικαιοσύνης στα πλαίσια που υπαγορεύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες, τα επίπεδα ευρωπαϊκής δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, Ηλίας Γεωργίου ανέφερε ότι «το κτήριο θα συνεχίσει να αποτελεί  χώρο απονομής της δικαιοσύνης να αποτελεί σύμβολο λειτουργίας του κράτος δικαίου να υπενθυμίζει σε όλους πως λίγα μέτρα παρακάτω η Τουρκία  παραβιάζει κάθε αρχή του κράτους  δικαίου και συνάμα να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και επίτευξη  του υψίστου αγαθού της ελευθερίας».

Τη σημασία της συνεργασίας των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. για τη δημιουργία σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, τόνισε, εξάλλου, ο Πρόεδρος, τελώντας τα εγκαίνια της ανάπλασης του κέντρου της Αγίας Νάπας, φάση της οδού Τεύκρου Ανθία, και του Κέντρου Κοινωνικών παροχών Σωτήρας.

Με τον Πρόεδρο να αναφέρει πως

Μόνο για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπερβαίνει τα 150 εκ.  το κόστος των έργων. Ήδη, έχουν εκτελεστεί ή βρίσκονται υπό εκτέλεση 71 έργα ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην πορεία υλοποίησης


Παράλληλα ο Πρόεδρος επιθεώρησε τις εργασίες στον υπό κατασκευή  δρόμο Σωτήρας – Δερύνειας, ενώ επισκέφτηκε και το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα.